reklam
AYDINDAN ÇiNEYE 
GECERKEN BUNLARI
TADINI BAKMADAN
GEÇMEGiN

Çine Dügün Tv Burada


Gelecekteki değerlerimize sahip çıkalım, futbol okulunda buluşalım.
ÇİNE MADRANSPOR FUTBOL OKULU ÜCRETSİZ KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR!!!!!
Kayıt Yeri: Çine Belediyesi Sosyal Tesisler.

Manşet

BEN HERZAMAN DERİM BEN SINIR TANIMAM BU KADAR..Hayatınızın en mutlu günü olarak söyleyeceğiniz Düğününüzü size çok farklı kılan imkanlarıyla ayrıcalık katmanızı sağlıyoruz.Gerçek FULL HD reji sisteminde kayıt ve İnternet tv ile uzaktaki; gelemeyen dostlarınıza düğününüzü canlı canlı izletme imkanı sunuyoruz...Stüdyo Südütyo Çineli FotoAhmet

Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Evde kırık zeytin nasıl yapılır

Yazar Ahmet Girgin 30 Eylül 2016 Cuma 0 yorum
Eylül sonu itibariyle evde yeşil zeytin ya da kırma zeytin yapabilirsiniz. Bahçenizden topladığınız ya da çarşıdan satınaldığınız zeytinlerle siz de evde bu hazırlığa girişebilirsiniz.

Yapmanız gereken ise çok basit; Bir çekiç ya da taş edinip zeytinleri kırmak ve saklayacağınız kaba doldurmak…
GEREKECEK MALZEMELER
Çekiç ya da taş
Saklama kapları (Halk arasında genellikle plastik şişelerin ya da bidonların tercih edildiğini gözlemliyoruz)
HAZIRLANIŞI
Satın aldığınız ya da topladığınız zeytinleri yıkayarak, saplarından ya da çöplerinden temizliyoruz. Bir çekiç, keser ya da taş yardımıyla çekirdekleri içeride kalacak şekilde kırıyoruz. Çekirdeklerin çıkmamasına dikkat ediyoruz.
Kırdığımız zeytinleri saklama kaplarımıza dolduruyoruz. Üzerine iyi su ya da kaynatılıp soğutulmuş olan suyu veriyoruz. Kapların ya da şişelerin kapakları sıkıca kapatılır. Hafta boyunca kapaklar kontrol edilir. Eğer gevşemiş ise sıkılır.
Yiyeceğimiz miktarda zeytinin suyu hergün yeni su ile değiştirilir. Bu aşamada değiştirilecek su şebeke suyu da olabilir. Suyu değiştikçe tatlanan zeytinler buzdolabında su ile dolu bir kavanozda saklarız.
NOT: Eğer dikkat ettiniz ise işlem sırasında tuz kullanmadık. Bu saf ve tuzduz zeytin tansiyon hastaları ya da diyet beslenmeye özen gösteren tüketiciler için de idealdir. Tabi ki tuzun isteğe bağlı olarak tercih edilebileceğini de ekleyelim.

Devamını Oku...

BU ŞİİRİ ÖNCE DİNLEYİN SONRA BEĞENİN..

Yazar Ahmet Girgin 0 yorum
Devamını Oku...

"TAHİN" vücuttaki zehri yok edebilen tek besin!

Yazar Ahmet Girgin 0 yorum
"TAHİN" vücuttaki zehri yok edebilen tek besin! Öyle ki balıktan sonra helva yenilmesinin bile amacı balıktaki ağır metalleri yok etmek içindir.

Gelelim diğer faydalarına;

1- Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller.
2- İdrar söktürücüdür.
3- Cildi güzelleştirir.
4- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
5- Göz sağlığı için hayati önem taşır.
6- Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.
7- Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
8- Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.
9- Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.
10- Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir. E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır

Devamını Oku...