RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Chia Tohumu Nasıl Tüketilir ?

Chia tohumu, yüksek enerji kaynağı olduğu için bir çok farklı yöntem ile tüketilebilir. Sağlıksal faydaları, enerji kaynağı olması, lifli yapısı ve içerdiği etken maddelerin faydalarından yararlanmak için chia tohumu çeşitli yöntemler ile kullanıldığı gibi yemeklere tat vermesi amacıyla da kullanılmaktadır.

Chia tohumu kullanım amacına göre şu yöntemler ile tüketilebilir:

1 ) Sağlıklı bir şekilde kilo vermek, kilonuzu korumak veya yağsız kas kütlesi oluşumu için gerekli olan beslenmeyi sağlayarak kasların büyümesini sağlamak için kullanacağınız chia tohumu üç farklı yöntem tercih edebilirsiniz. Bu yöntemler;

Chia tohumlarını yoğurdun için ekleyerek tüketebilirsiniz. Bir kase yoğurdun içine 1 yemek kaşığı chia tohumu ekleyerek karıştırıp yemek ile birlikte veya sade şekilde tüketebilirsiniz.
Bir tatlı kaşığı chia tohumunu 1 su bardağı ılık su içine koyup 3 dakika kadar bekletin. 3 dakika dolduğunda suyu olduğu gibi içebilir veya tohumların suyu emmesine izin vermeden süzerek tohumları yiyebilirsiniz. Tohumlar üzerindeki acımsı tadı ortadan kaldırmış olursunuz.
Chia tohumlarını öğüterek toz haline getirip diyet yemeklerinin ve salatanın içine karıştırarak yiyebilirsiniz. Bu sayede uzun süre açlık hissi yaşamayacak ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
2 ) Kilo verme dışında antioksidan özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız chia tohumlarını öğüterek veya çekirdekler halinde hamur işleri içinde kullanabilirsiniz. Chia tohumları ısı ile etkileşerek antioksidan etken maddelerinin etki oranını artırdığı için hamur işlerinde kullanmanız daha faydalı olur. Toz haline getirerek kullanabileceğiniz chia tohumu poğaça yüzeylerine serpilerek veya kurabiyelerin üzerine serpiştirilerek yenilebilir.

3 ) Lifli yapısından faydalanmak ve sindirim sisteminizin sağlığını korumak için su içerisine koyacağınız chia tohumlarını 10 dakika kadar bekletin. İyice şişen chia tohumları çekirdek boyutuna geldiğinde süzerek sade halde yiyebilir veya 1 yemek kaşığı bal içinde ezdikten sonra da tüketebilirsiniz.

4 ) Chia tohumunun kalsiyum mineralinden faydalanmak istiyorsanız chia tohumunu toz haline getirip bir su bardağı süt içine ekleyin. Süt içine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın ve karışım kıvamına geldiğinde için.

5 ) Chia çekirdekleri suda bekletilerek ezildiğinde jel kıvamına gelir. Jel kıvamına gelen chia çekirdeklerini yoğurt ve mayonez ile karıştırıp ekmeğe sürerek de yiyebilirsiniz. Jel kıvamında olması su oranının fazla olmasını ve fosfor içeriğinin kolay bir şekilde doğal yolla alınmasını sağlar.

6 ) Çok fazla enerji içermesinden dolayı sabahları enerjik bir başlangıç yapmak isterseniz bir bardak ılık su içine 1 tatlı kaşığı chia tohumu, yarım tane limonun suyunu, 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırıp için. Bu karışım doğal bir detoks etkisi yarattığı gibi güne enerjik başlamanızı da sağlayacaktır.

7 ) Akşam yemeği hazırlığında toz haline getirdiğiniz chia tohumlarını yemek içerisine serpiştirebilir, çekirdek halindeki tohumları tencere içinde kavurarak yemeğe tat vermesi açısından da kullanabilirsiniz. Kavrulmuş olan chia çekirdekleri doymuş yağ asidi açısından çok faydalı olur.

8 ) Evde yapacağınız tatlıların içine toz halinde chia tohumu ekleyerek hem tatlılarınıza farklı bir tat vermiş olursunuz hem de almanız gereken doğal şekeri bu yolla almış olursunuz. Kan şekeri düzenleyici etkisi bulunan chia tohumu tatlılara ekşimsi bir tat vermektedir.

9 ) Chia tohumunu toz haline getirerek evde yapacağınız çorbaların içine ekleyebilirsiniz. Çorbalar ile tüketirken biraz limon veya limon tuzu kullanmanız tadını dengelemenize yardımcı olur.

10 ) Omlet yaparken chia tohumunu omlet için eklemeniz omletin lezzetini artıracaktır. Ayrıca omlet içinde kullanacağınız chia tohumu kalsiyum ihtiyacınızın fazlasıyla karşılanmasını sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine