Cheesecake Tarifi’nin Malzemeleri
Tabanı için
34 adet pötibör veya burçak bisküvi
125 gr tereyağı veya margarin
Kreması için
1 paket kremşanti+süt
150gr kahvaltılık lor veya labne
3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Vişne sosu için
2,5 su bardağı vişne suyu
2,5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
Cheesecake Tarifi
Öncelikle makineden geçirdiğimiz bisküvilerimiz ile margarinimizden elde ettiğimiz hamurumuzu kelepçeli kek kalıbı içerisine yağlı kağıt serdikten sonra yayalım ve 170 derecede 15 dakika kadar pişirelim ve sonrasında başka bir kap içerisinde kremşantimizi süt ile karıştıralım makine vasıtası ile ve daha sonra da peynir ve pudra şekerimizi ekleyelim ve elle harmanlayalım.
Bisküvilerimiz fırından çıktıktan sonra soğutulur ve elde edilen krema üzerine sürülür ve buzdolabının dondurucu kısmına streç filme sarıldıktan sonra kaldırılır. Vişne sosumuzun hazırlandığı sürece başlayacak.
Vişne sosumuzu hazırlarken vişne suyumuzu nişasta ve şeker ile harmanlar ve ocağa alırız. Kaynayıp katılaşınca cheesecake üzerine alınır ve dolapta bir gün dinlendirildikten sonra da servis edilebilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN